Social Media

[Recenze] Emma Hart: Hrej vabank | The Game #4

Název: Hrej vabank
Série: The Game
Díl: 4
Autor: Emma Hart
Překlad: Alexandra Lamichová
Počet stran: 256
Nakladatelství: Galatea [květen 2015]
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s320/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png
Oficiální anotace: Kyle Daniels by nejraději ze své mysli vymazal dva dny svého života: Noc, kdy nebyl doma a jeho přítel zemřel, a den jeho pohřbu, kterého se nezúčastnil.

Teď odjíždí z Univerzity v Berkeley na prázdniny do svého rodného města. Verity Point v Oregonu už bez Cama není to, co býval. Je to jako návrat do prázdnoty. Jedinou útěchou a zároveň jediným pojítkem s jeho přítelem je Camova mladší sestra Roxanne.

Roxy Hughesová už ale není tou stejnou dívkou, jakou si Kyle pamatoval, než odjel studovat do Kalifornie. Zničená smrtí svého staršího bratra se dostala až na okraj propasti. Únik hledá v alkoholu a sexu – hlubina zapomnění je pro ni jediný lék, který ji dokáže zbavit hrůzy té osudné noci. Je totiž jediná, kdo viděl Cama umírat.

Kyle svému příteli slíbil, že pokud se mu něco přihodí, Roxy ochrání. Ale stačil jediný polibek, který vše změnil. Stala se pro něj něco víc než jen sestra jeho nejlepšího kamaráda. Je pro něj vším, po čem touží. Ale pokud nenajde způsob, jak ji vytáhnout z temných hlubin, do kterých se propadla, může ji potkat stejný osud jako jejího bratra...
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s640/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png
Ona ztratila bratra, on nejlepšího kamaráda. Ona tam byla, když umíral, on přijel až o půl roku později. Nebyl tam, když ho potřebovala.

http://wir.skyrock.net/wir/v1/resize/?c=isi&im=%2F4025%2F91054025%2Fpics%2F3223877339_1_2_XXqFScfa.jpg&w=600Ona se rozhodla utopit bolest v alkoholu, drogách a sexu. On si to vyčítá a je odhodlaný ji napravit a přivést zpět tu holku, kterou bývala. Přeci jen, slíbil jejímu bratrovi, že kdyby se mu cokoliv stalo, postará se o ni. Ale není v tom víc, než jen slib, který složil mrtvému příteli?

Ty postavy byly zkrátka a jednoduše zvláštní a ne úplně v nejlepším slova smyslu. Nechci říct, že se úplně nepovedly, ale bylo na nich něco, co mi nesedělo. Roxy, která se jednou chovala tak a podruhé onak a nešlo jen o to, že doopravdy byla neskutečně náladová a nevěděla kým je, působilo to trochu, jakoby sama autorka nevěděla, jak se má chovat a pokaždé jí to vyhovovalo úplně jinak. No a Kyle byl zase… občas se doopravdy choval jako neskutečnej pitomec. Ačkoliv to oni oba.

„Když nezbyla žádná víra, není ani důvod zůstávat.“

Trochu mě zaráželo, jak se v té jejich vesničce všichni znali a tak. Stejně tak mě trochu zaráželi ty sourozenecké vztahy. Obzvlášť tedy ten Cama k Roxy, o kterém se něco málo dozvíte ze vzpomínek těch dvou. Občas mě napadlo, jestli něco takového by mohlo být doopravdy skutečné, ale asi jo.

Jak už je u téhle série tak nějak zvykem, celé to je hrozně předvídatelné a nic moc vás nepřekvapí. Žádné dějové zvraty, díky kterým zadržíte dech, žádná šokující tajemství. Ale i tak je to poměrně fajn kniha, která je hlavně moc pěkně napsána, poněvadž autorka i v tomhle díle ukazuje, že psát zkrátka umí.

Ačkoliv to bylo o něco slabší, než předchozí díly, opět to bylo příjemné čtení, přestože vás neposadí na zadek a moc nepřekvapí. Je to ideální pro ty, co hledají jednoduší čtení, ale zase ne úplně obyčejný dívčí románek. Tři hvězdičky jsou její.
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s640/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png Za poskytnutí recenzního výtistku děkuji nakladatelství Galatea.
http://www.knihygalatea.cz/
1 komentář u "[Recenze] Emma Hart: Hrej vabank | The Game #4"
  1. Dobrá recenzia, tvoj blog ma zaujal, čiže dávam odber :)
    Mimochodom, krásny design :)

    OdpovědětVymazat